Related Posts with Thumbnails
RSS
email

Jalan-jalan JB

Satu pagi hari ni cuba nak download software SPSS untuk wife. Tapi malangnya amik masa sampai 6 jam. Memang tak berbaloi nak tunggu sedangkan tak tau pun benda tu bole guna atau pun tak lepas download. Finally, aku suggest dekat wife jom la travel dr Pontian ni ke JB. Beli je CD SPSS tu, dah tentu pasti bole guna. Lepas solat Jumaat tadi wife ajak pegi Taman U untuk beli CD tu. 

Rancangannya nak beli CD then balik je. Tapi wife ajak jalan-jalan cari makan dekat Hutan Bandar, JB. Sebelum ni aku banyak kali jugak komplen wife tak pernah bawak aku jalan-jalan bila balik Johor. Walau pun hakikatnya kalau jalan-jalan pun aku yg kena bawak dia. Haha. Ade few thing yg aku nak try dekat Johor ni. Satu, Nasi Beriyani Gam. Dua, Kacang Pool. Tiga, Mee Bandung Muar. So far, mee bandung muar yg mak mertua masakkan tu dah rasa. Tapi masih nak rasa mee bandung dekat Muar nun. Haha. 

Wife cakap nak try chicken chop dan cendol durian dekat Hutan Bandar tu. Aku xde lah beriya sangat tapi pegi jugaklah. Lupa plak gerai nama ape yg jual chicken chop semurah RM5 sepinggan tu. Grilled chicken chop plak RM7.50. Sementara tunggu siap order tu, kami try cendol durian. Menu tambahan adalah roti tisu yg wife aku tak pernah rasa dan jugak roti canai pisang yg aku pulak tak pernah try. Haha. Kesimpulannya, roti pisang n roti tisu tu biasa saja. Cendol just nice. Tak terlalu manis. Sedap jugak.. Hehe. Chicken chop pun not bad. Sos lada hitamnya tak terlalu kuat rasa lada hitamnya. Jom layan gambar plak..

Kedai chicken chop di Hutan Bandar.. sorry la tak nampak pulak nama kedainya..


Chicken chop, Grilled Chicken chop dan Lamb chop.. tenkiu to adik ipar yg snap dan edit pic ni..


Roti tisu daaa..


Cendol durian.. pergh...


p/s: Pic roti canai pisang takde.. haha.. malas nak snap..




Bookmark and Share

2 comments:

LadyKibod said...

salam. tumpang tanya kedai tmn u mana yg jual cd software spss ni ya.
apa nama kedainya?
harap dpt membantu. terima kasih.

raquell agustien said...

makasih yah atas informasinya, jangan lupa kunjungi blog aku juga.
QUEENXXX92

Post a Comment