Related Posts with Thumbnails
RSS
email
0

Rumah baru

Assalamualaikum..

Misi menyempurnakan rumah baru.. Sangat letih. Duit keluar mcm air paip. Excited!

Read more
0

Rejab

Selamat menyambut bulan Allah kepada semua umat Islam. Tak lama lagi insyaAllah Ramadhan akan menjelma. Semoga dapat berubah.. amin..

Read more
0

Huarghh.....

Dah lama bersarang blog ni aku tak update apa-apa.. last update setahun yg lepas.. busy memanjang sampai xda masa mcm dulu untuk update.. reader pun dah xda blog aku nih.. ha ha.. tp takpalah.. aku tulis untuk diri aku saja.. simple..

Well.. impian nak miliki Z800 dah tercapai akhir tahun lepas.. balik drpd umrah, Alhamdulillah Allah permudahkan.. :-) :-) Pastinya happy sebab dah lama aku teringin.. cuma xda keperluan nak miliki.. Bila dah pindah kerja di Penang ni, mmg perlu bawak motor saja.. kalau bawa kereta, makan 2-3 jam jugaklah nak sampai ke tempat kerja.

Read more
2

Jalan-jalan JB

Satu pagi hari ni cuba nak download software SPSS untuk wife. Tapi malangnya amik masa sampai 6 jam. Memang tak berbaloi nak tunggu sedangkan tak tau pun benda tu bole guna atau pun tak lepas download. Finally, aku suggest dekat wife jom la travel dr Pontian ni ke JB. Beli je CD SPSS tu, dah tentu pasti bole guna. Lepas solat Jumaat tadi wife ajak pegi Taman U untuk beli CD tu. 

Rancangannya nak beli CD then balik je. Tapi wife ajak jalan-jalan cari makan dekat Hutan Bandar, JB. Sebelum ni aku banyak kali jugak komplen wife tak pernah bawak aku jalan-jalan bila balik Johor. Walau pun hakikatnya kalau jalan-jalan pun aku yg kena bawak dia. Haha. Ade few thing yg aku nak try dekat Johor ni. Satu, Nasi Beriyani Gam. Dua, Kacang Pool. Tiga, Mee Bandung Muar. So far, mee bandung muar yg mak mertua masakkan tu dah rasa. Tapi masih nak rasa mee bandung dekat Muar nun. Haha. 

Wife cakap nak try chicken chop dan cendol durian dekat Hutan Bandar tu. Aku xde lah beriya sangat tapi pegi jugaklah. Lupa plak gerai nama ape yg jual chicken chop semurah RM5 sepinggan tu. Grilled chicken chop plak RM7.50. Sementara tunggu siap order tu, kami try cendol durian. Menu tambahan adalah roti tisu yg wife aku tak pernah rasa dan jugak roti canai pisang yg aku pulak tak pernah try. Haha. Kesimpulannya, roti pisang n roti tisu tu biasa saja. Cendol just nice. Tak terlalu manis. Sedap jugak.. Hehe. Chicken chop pun not bad. Sos lada hitamnya tak terlalu kuat rasa lada hitamnya. Jom layan gambar plak..

Kedai chicken chop di Hutan Bandar.. sorry la tak nampak pulak nama kedainya..


Chicken chop, Grilled Chicken chop dan Lamb chop.. tenkiu to adik ipar yg snap dan edit pic ni..


Roti tisu daaa..


Cendol durian.. pergh...


p/s: Pic roti canai pisang takde.. haha.. malas nak snap..



Read more